Untitled Document

Tule kuulluksi, säilytä toivo

Elämä solmussa

Elämän kriisit voivat uuvuttaa. Elämäsi on ajoittain ilotonta etkä jaksa enää. Voit tuntea ettei kukaan kuule tai ymmärrä sinua ja olet ymmälläsi.

Saatat toistuvasti huomata joutuvasi samojen ongelmien eteen ja koet tulevasi kaltoin kohdelluksi. Ajoittain tunteet ja ahdistavat ajatukset saavat sinusta ylivallan. Voi tuntua että elämä on solmussa, etkä tiedä mikä mieltäsi painaa tai mistä vaikeutesi juontuvat.

Yhdessä voimme pohtia, mikä on paras tapa avata elämän solmuja. Selventävät keskustelut ja ohjaus ongelmatilanteiden kohtaamisessa voivat jo auttaa elämänhallinnan palautumiseen.


Untitled Document

Kadonneen työnilon etsintä!

Et jaksa enää kiinnostua työasioista ja pinnasi palaa herkästi. Sinun on vaikea keskittyä ja muistisi on huonontunut. Työtehtävien aloittaminen on vaikeaa ja työmotivaatio on hiipunut. Uupumusoireet voivat johtua kiireestä ja työsi kohtuuttomista vaatimuksista, epäselvistä työtehtävistä, huonosta työilmapiiristä tai ongelmallisista ihmissuhteista. Työnohjaus auttaa jaksamaan työssäsi.

Traumat

Koettuasi traumatisoivan tapahtuman, onnettomuuden, olet joutunut väkivallan uhriksi tai menettänyt läheisen ihmisen, voit kokea erilaisia ruumiillisia ja henkisiä stressireaktioita tapahtuman jälkeen ja vielä vuosienkin päästä.

Kun kehosi muistaa, vaikka mielesi ei. Huomaat yhtäkkiä joutuvasi voimakkaisiin kiihtymystiloihin, joita seuraa uupumus. Yllättäen ilman varoitusta, jähmetyt tai haluat paeta pakokauhun vallassa, käyttäydyt aggressiivisesti kunnes uupuneena olet voimaton. Reaktioittesi, tunteittesi, toimintasi ja kehotuntemusten voimakkuus sekä yllätyksellisyys hämmentävät sinua. Sensomotorisen psykoterapian keinoin voit saada ymmärrystä omiin traumareaktioihisi ja konkreettisia keinoja kohdata ne, jotta saat arkielämän uudelleen paremmin hallintaasi.

Traumoista lisää Traumaterapiakeskuksen sivuilta.

Lisää tietoa

Suomen Mielenterveysseura Ry http://www.mielenterveysseura.fi/
Integrum Institute - Varhaiskuntoutuksen Tukisäätiö http://www.netti.fi/~integrum/
Pohjois-Suomen Kognitiivisen Psykoterapian Yhdistys http://sites.google.com/site/kotysivut/